Om Anders

Att imitera betyder att härma någon och lite till..

På engelska heter det  impression, som också kan betyda, känsla, förnimmelse, avtryck, och impersonate, som betyder personifiera, att gå in i rollen som någon annan.

Att imitera någon är bara att härma en röst, det handlar om att att gestalta, skruva och karikera. Skådespeleri? Ja helt klart.

Jag växte upp i Skåne på sextiotalet och förstod redan som barn att jag kunde härma röster. Bombi Bitt(Stellan Skarsgård), Ernst Hugo Järegård och Sten Broman var några av mina första gubbar. Några år senare  upptäckte jag Bosse Parnevik och en ny värld öppnade sig.

Jag har sedan 1990 arbetat heltid som imitatör och skådespelare. Det är en ynnest att stå på scen och locka till skratt, tårar och igenkännande glädje.  Humorn och skrattet är som bekant en oslagbar brygga mellan människor där musiken alltid varit i centrum för mej.

Jag var under några år kursledare på sommarkursen Imitera Mera! vid Fridhems Folkhögskola i Svalöv, Skåne och har mött glädjande resultat och utveckling hos nya imitatörer och imitatriser, så tillväxten verkar god!